Paperitaiteilija Sirpa Kivilompolo

Sirpa Kivilompolo valmistui tekstiilisuunnittelijaksi Kuopion käsi- ja taideteollisuusakatemiasta vuonna 1992. Lopputyönään hän tutki vesileimatekniikkaa ja sen soveltamista kokonaisen paperiarkin kuvioimiseen.

Käsintehty paperi vei mennessään ja Sirpa aloitti uransa paperitaitelijana. Ensimmäinen näyttely, paperinaamioita, pidettiin Victor Barcokevitsch valokuvakeskuksessa 1994. Toinen merkittävä tapahtuma oli 1995 jurytetty yksityisnäyttely Suomen paperitaidegalleriassa Kuusankoskella.

Paperivalon toiminta alkoi 1997 onnittelukorttien valmistuksella.  Sirpa sai valtakunnallisia apurahoja työvälineiden ja koneiden hankintaan sekä tuotekehitykseen ja mallistojen suunnitteluun.  Apurahojen saaminen kannusti ja loi uskoa siihen, että käsintehdyillä paperituotteilla voi ansaita elantonsa. Sirpa osallistui myös ahkerasti ammattimessuille, joista kortteja ja muita tuotteita ostivat jälleenmyyjät ja yritykset. Paperivalon brändi on alusta lähtien ollut selkeä ja rakentunut käsintehdyn paperin ympärille.

Paperivalo on nyt jo yli 20-vuotias. Yritys perustettiin Kuopioon, mutta se muutti Sirpan kotiseudulle, Tornionjoen varrelle kymmenen vuotta myöhemmin.  Sirpa kaipasi kotiin inspiraation lähteille pohjoiseen, valon, lumen ja virtaavan veden äärelle.

Karungissa Sirpa on yhdessä miehensä kanssa rakentanut Paperivalosta esteettisen kokonaisuuden, jossa voi tutustua käsintehdyn paperin maailmaan ja tehdä ostoksia elegantissa Paperivalon kaupassa ja kahvilassa.

Paikan viehätystä lisää se, että studio, designmyymälä, kahvila ja Sirpan koti ovat kaikki samassa pihapiirissä, joka koostuu ammattitaidolla ja rakkaudella korjatuista vanhoista hirsitaloista sekä pienemmistä piharakennuksista. Koti on entisessä 1900-luvun alussa rakennetussa Karungin kunnantalossa ja myymälä vanhassa kyläkaupassa.

Kävijöitä puhuttelee myös viihtyisä, jatkuvasti rakentuva ja kehittyvä esteettinen miljöö, jossa jokainen yksityiskohta palvelee kokonaisuutta kauniisti.

 

KATSO TÄSTÄ SIRPAN HENKILÖKUVA-VIDEO JA VIDEO PAPERINVALMISTUKSESTA!